Makuupussin päällystys

Olen ihaillut kovasti aina toisten päällystämiä vauvamakuupusseja. Halusin esikoisen aikaan jo tehdä ite jonkun kivan, mutta äitiyspakkauksesta 2015 tullut makuupussi oli valmiiksi omaan mieleen.
Nyt metsästin kirppareilta pitkin kesää ja syksyä halpaa vanhaa äitiyspakkauksen makuupussia. Vanhoja löytyi, kaikilla oli mielestäni aika kova hinta käyttötarkoitustani varten tai sitten ne oli jo sen kuntoisia etten niitä kotiini halunnut. Lopulta löysin parilla eurolla sen samaisen vuoden 2015 makuupussin, jonka sitten uskalsin kotiuttaa. Samalla kaupunkireissulla sattui Marimekon myymälässä olemaan kankaiden alennusmyynti, joten päädyin nappaamaan kankaan heti matkaan. Vähän harmitti, kun myöhemmin tajusin, että Eurokankaaseen oli tullut Finlaysonin kankaat myyntiin. Noh, eipä mennyt liian vaikeaksi.


Mietin ja googlettelin pitkään ompeluvaihtoehtoja päällystämiselle. Päätin, että haluan purkaa vanhan pois alta, kun kuultaisi kuitenkin paikotellen läpi. Niinpä pistin makuupussin täysin osiin ja hyödynsin vain sisävanun ja vetoketjut. Koska työn piti olla mielestäni helppo ja nopea, tein reunat alkuperäiseen tyyliin kanttinauhalla hurautellen. Lopussa se kuitenkin kostautui, kun eihän se tikki ollut tietenkään sitten ottanut aina joka kohdasta alapuolelta kanttanauhaa matkaan tai sitten kankaat oli karannu huristellessa. Paikotellen purin ja ompelin uusiksi, mutta aika paljon jäi vielä käsin ommeltavaa siistimistyötä. 


Lopputuloksessa kanttinauha asettuu riittävän siististi, mutta silmiin sattuu nuo vinoon ja mutkitellen menevät tikkaukset. Äh. Mutta todellisuudessa eihän ne käytössä tuolta vaunun sisältä mihinkään näy. Ja makuupussista tuli kuitenkin mieleinen, vaikkei ihan kovin tarkkaa tarkastelua siedäkkään.
Ja tämä yli pari vuotta sitten valmistunut afrikankukkapeitto on kyllä edelleen aika ihana ja kovassa käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi jäljen :)