Juhlavampaa Ruskaa

Monissa blogeissa on hurahdettu tuohon Pikku Piltin Ruskamekkoon. Ihania mekkoja kaikki ommelleet, niinpä päätin tässä keväällä tilata kaavan myös itselleni. Kaava on kuitenkin marinoitunut kaapissa. 

Saimme kutsun ihaniin alkukesän hääjuhliin. Kasvavan mahan kokoa oli vaikea ennustaa etukäteen ja viikkoa ennen h-hetkeä havahduin ettei mekkoa vielä ole mietittynä. Sovitin kaapin sisällöt läpi, mutta pieniä ja ahdistavia kaikki.

Niinpä suunnistin Eurokankaaseen ja ostin joustavaa mintunväristä pitsiä sekä siihen valkoisen trikoon alle. Ruskamekon kaavalla tein mekon - hihat ja kauluksen jätin pois kokonaan. 



Kun mekko oli melkein valmis, pätkäsin sen "hieman lyhyemmäksi". Meni ehkä aavistuksen liian lyhyeksi. 


Kankaan leikkaaminen ei ihan nappiin menny. Pitsikangas oli odottamaani kapeampi, joten takakappaleen kanssa piti soveltaa ja tein sauman selkään. Ja jottei sauma erottuisi niin paljoa pitsin läpi, laitoin valkoisen pitsinauhan kulkemaan sauman päälle. Nauha on kiinni vain sivusaumoista.


Mekko oli ihanan miellyttävä turvotuksessa ja pienessä vauvamahassa. Ei puristanut tai ahistanut.
Kangasvalinta osui mielestäni nappiin ja mekosta tuli riittävän juhlava hääjuhliin. Vaikka trikoota onkin. 

Sovituskuvia ei tullut otettua häissä. Ja näin väsyneenä reissusta kotiin palanneena ei pysty enää alkaa keikistelemään :D 

Ihanat häät oli ja ihana oli seuralainenkin ❤ 

2 kommenttia:

  1. Siis mitä! Minulta on mennyt aivan ohi nyt! Mutta selailin tuonne vanhempiin postauksiin ennen kuin möläyttelen mitään väärinkäsitysten vuoksi, ja kyllähän nyt taitaa saada onnitella!! :D Oi, kuinka mukava uutinen!!

    /Suvi

    VastaaPoista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)