Ompeluinnostus jatkuu

Löysin meidän Mikkelin Korunappi-käsityöliikkeestä ihania trikookankaita, jotka sattui sopivasti olemaan  toukokuun aikana -30%.


Tästä ihanasta lintukuosisesta trikoosta ompelin unihaalarin Ottobren 6/2014 -lehden Lullaby Bird-kaavalla.


Nepparien kiinnittäminen olikin hieman odotettua haasteellisempi operaatio, ja lopulta ulkoistinkin sen miehelleni :) 


Kun lainasin kirjastosta Ottobren lehtiä, niin yksien kansien välissä olikin sisältö vaihtunut eri numeroon. Eli kannet ja kaavat oli samaa, mutta sisältö eri. Yritin muka etsiä kaavoista oikeaa kohtaa, mutta eihän se täsmännyt mitenkään. Kun huomasin virheen, niin päätin netistä tarkistaa olisiko kaava-arkilla kuitenkin jotain käyttistä. 

Löysin vihdoin bodyn kaavan, mitä muissa lainaamissani lehdissä ei ollu. Hieman uhkarohkeasti lähdin kokeilemaan bodyn ompelua ilman ohjeita, mutta rauhallisella työtahdilla ja pienellä miettimisellä sain kelpo lopputuloksen eikä tarvinnut edes purkaa kertaakaan :) 


Kankaaksi otin Eurokankaan pilkkutrikoota. Sinistä löytyi juuri hihoihin sopiva palanen, jota olen vuosia jo jemmaillut. En uskaltanut käyttää mitään uusia kivoja kankaita tähän epävarmaan kokeiluun.
Tämä kaava on nyt siis Ottobren 4/2014 -lehdestä joku malli. 


Molemmat näistä tein kokoa 56. 

Millä te olette merkinneet vaatteisiin koot? Itse löysin Euronkankaasta merkkausnauhaa ja pesunkestäväm kynän. Oisko parempia ideoita?

2 kommenttia:

Jätäthän vierailustasi jäljen :)