Housutehdas

Olen nyt innostunut ihan suunnattomasti ompelemisesta. Pienten vaatteiden ompeleminen näin vasta-alkajana on kivaa, kun rahapussi ei hirveesti kevene, vaikka jonkun kappaleen leikkaisikin väärin. 
Nyt innostuin ostamaan jopa kauan haaveilemani kaksoisneulan. Ja rakastuin siihen täysin! Kaduttaa ihan etten oo aiemmin tajunnu. Äidin vanha saumuri kuitenkin odottaa edelleen kaapissa, että rohkenisin sen ottaa esille.

Mutta nyt siis esittelyyn housut, jotka olen ommellut. Nämä on kaikki samalla Ottobren 1/2015 Streaky Legs -kaavalla. Koko on kaikissa 62cm, mutta yhdestä jätin tarkoituksella saumavarat pois jotta tulee hieman pienempi.


Kuminauhan kokoa oli vaikea arvioida. Ohjeessa kun on oli, että mittaa sopivaksi lapselle. Vielä on vähän vaikea mittailla, joten heitin summassa jonkunlaisen pätkän ja jätin pujotusaukon vielä aukinaiseksi. Mietin ensin, että jos en laittaisi kumpparia vielä ollenkaan, mutta minut tuntien sitä ei jälkeenpäinkään ainakaan olisi tullut laitettua.


Ompelin esin nuo mustat trikookankaat. Sukupuolesta kun ei osattu vielä sanoa. Pallotrikoo on Eurokankaasta ja kuviollinen on edelleen samaa kaapistä löytynyttä Noshin Dropsia. Resorit myös Eurokankaasta.


Keskiviikon rakenneultran jälkeen täytyi heti juosta Eurokankaaseen ja ostaa mintun ja sinisen väristä resoria. Mukaan tarttui samalla myös tuo minttu pallokuvioinen college.


Olen kyllä itse tyytyväinen lopputuloksiin. Ehkä minä tosiaan vielä opin tän ompelemisen salat :) 

2 kommenttia:

  1. Hienoja pöksyjä! Todella sieviä kankaita ja mukavia kuoseja. Kumppariin voisin heittää sellaisen vinkin, että kannattaa varoa liian hyvää (=napakkaa) ja suosia löysää. Napakat kuminauhat toimivat aikuisten vaatteissa, mutta pienille ne ovat usein vähän liian kovia, eivät jousta riittävästi. Ajattelin mainita sillä, kun itselläni on ollut vähän vaikeuksia löytää sopivan löysää kuminauhaa sukulaispojan housuihin. Tädin ensimmäisestä yritelmästä jäi vähän ikävä punainen rantu mahaan, vaikka kuminauha olikin mitattu sopivaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Voi ollakkin, että kaikki menee sitten loppupeleissä vaihtoon. Haluisin mielummin tehdä resorivyötäröllisiä housuja, mutten mistään ole löytänyt käsiini vielä kaavaa. Ja näin vasta-alkajana sellaisen kyllä tarviin. Nyt lainassa kirjaston kaikki, eli neljä, Ottobre-lehteä, joista yritän nappailla talteen peruskaavoja :)

      Poista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)