Sarvia, kuppikakkuja ja glögiä

Facebookin Käsityöblogit -ryhmän joulukalenterissa oli jaettu sarvien ohje ja siskoni oli tulossa illaksi kylään... Siitä se ajatus sitten lähti 

Kinkku-sinihomejuusto -sarvia (16kpl)



Taikinan ohjeen otin täältä. Täytteeksi siis kinkkua ja sinihomejuustoa. Itse käytin Pirkkaa, mutta suosittelen käyttämään mielummin Aurajuustoa, koska sen suolaisuus sopii paremmin sarviin :)


Jouluisia maustekakku-kuppikakkuja (12kpl)


Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa veitsellä kuorrutteen enkä pursottanut :)

Ohjeen nappasin täältä. Kuorrutuksen pilasin, kun käytin oikeaa voita (niin kuin yleensä käytän leivonnassa) ja siitä tuli pahanmakuinen ja suolainen. Niinpä kuorrutuksen sai ajaa vispikerma ja vaniliinisokerilla maustettuna. Päälle sirottelin vielä kanelia.

Hyviä, jos tykkää maustekakusta :)


Mustaherukkainen glögitiiviste

Yhdistelin muutamaa eri glögiohjetta. Ajatuksena oli, että tekisin muutaman pullollisen joululahjoiksi. 

P.s. Jos ei oo itsellä omatekoista mehua, tulee tekeminen kalliimmaksi kuin ihan ostaa valmista. Näyttää tuo mustaherukkamehu olevan hinnoissaan. 


5dl mustaherukkamehua
1pussi kuivattuja glögimausteita (tai erikseen ko kuivattuja mausteita)
4dl ruokokidesokeria

Jos et halua niin siirappimaista tiivistettä, jätä osa sokerista pois. Myös mehun voi korvata esim punaviinillä. 

Keitä kattilassa mehua, mausteita ja sokeria noin 20min miedolla lämmöllä. Siivilöi mausteet nesteestä pois ja pullota glögi. 

Laimenna glögi joko veteen, laimennettuun mehuun (huom, tiiviste on jo todella herukkaista) tai punaviiniin. Käytä 1osa tiivistettä ja 3 osaa vettä/mehua/viiniä. Lämmitä kattilassa ja tarjoile rusinoiden ja manteleiden kanssa :) 


2 kommenttia:

Jätäthän vierailustasi jäljen :)