Neljän tähden illallinen

Aina on hyvä syy syödä hyvää ruokaa.

Kutsuimme siskoni ja hänen avopuolisonsa meille illallistamaan lauantaina. Ajatuksena oli, että syödään kerrankin kunnolla alku-, pää- ja jälkiruokineen. Meillä kun ei normaalisti koskaan tehdä mitään alkuruokia ja jälkkäriäkin vain harvoin.Alkuruokana meillä oli blinejä kylmäsavuporotäytteellä. Itse söin ekaa kertaa blinejä, joten vaikea verrata millaisia oli. Hyvin kuitenkin maistui ja oli erittäin toimiva alkuruokana ja ruokahalun herättäjänä.


Pääruuaksi tehtiin naudanliha-punaviinipataa ja sinappista perunamuusia. Tästä jäi kuvakin ottamatta - tosin ei varmaan olisi niin kuvauksellista annosta saanutkaan aikaiseksi :) Ohje on Grodon Ramsayn kirjasta. Tätä herkkupataa ollaan tehty useasti ennenkin. Pääruoan kanssa tarjoiltiin patonkia, jonka leivoin Leila Lindholmin kirjan ohjeella. Patongeista tuli vähän ruman muotoisia, kun ei nyt erillistä patonkipeltiä ollut, mutta hirmu hyviä kyllä tuli! Patongeille tein kaveriksi kirnuvoilevitettä, jonka maustoin valkosipulilla. Nam!

Jälkkäriksi tehtiin (myöskin ensimmäistä kertaa) pavlovaa. Ohjeesta poiketen tein kokonaisen kakun sijasta yksittäisiä annoksia. Päälle laitettiin pakkasesta löytyneitä vadelmia ja metsämansikoita. Ihana kevyt jälkkäri tuhdin pääruoan jälkeen. Ja makeuttakin oli juuri sopivasti, eikä yhtään liikaa niin kuin usein tuppaa olemaan.


Ihana ilta hyvässä seurassa, joka jatkui vielä saunoen, Sinkkulaivaa katsoen ja tietovisaa pelaillen :) Katsotaan, josko me saataisiin vastavuoroisesti ensi kuussa ruokaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi jäljen :)