Hajamielisen äidin laskiainen

Pätkiihän teillä muillakin ajatus?

Olin suunnitellut leipovani laskiaisen kunniaksi sunnuntaina pullaa.
Sunnuntaina pullaillaan ja tiistaina hernekeittoillaan.
No se oli hyvä suunnitelma...

Pe: Käyn ostaa kaupasta leivontatarvikkeet eli maitoa, hiivaa ja kuohukermaa. Hilloahan me ihan vasta ostettiin.

La: Mies lähdössä kauppaan ja hoksaa onneksi kysyä pitäiskö hilloa ostaa. Vastalauseeseeni jälkeen näyttää jääkaapista mansikkahillopurkkia, jossa teelusikallinen jälellä. Ok, tuo vaan.

Su: Saan aamulla vauvan nukkumaan. Sulatan voin ja lämmitän maidon pullaa varten. Jaa. Jauhopurkki on tyhjä. Ootellaan, että kauppa aukee, jolloin myös vauva herää. Kaupasta jauhoja. Pikapikaa taikina kohoamaan ja parin tunnin kohotuksen (lue: päiväunien) jälkeen pullat uuniin. Ajattelin tänä vuonna kerrankin pursottaa kermavaahdon nätiksi pullien väliin. Mutta voin kertoo, että siinä vaiheessa, kun oli enää kermanlaitto jälellä ei käynyt mielessäkään alkaa etsimään pursotuspussia. Ronskisti vaan suoraan lusikalla pullien väliin niin kuin ennenkin. Ja namskis mitä herkkuja tulikin :) Kannatti ravata kaupassa!

Ma: Viikon ruokaostokset kaupasta. Koska 3 kuukautta vanha vauvamme ei vielä kaipaa rintamaitoa kummempaa, niin jätän suosiolla haaveilut yön yli lionneista herneistä ja tyydyn kaapissa odottavaan Jalostajan perushernariin.

Ti: Niin, mikä kaapissa oleva hernekeitto?! Jaa se mikä ollaan sitten vissiin kaksi kuukautta sitten jo syöty, vaikka ihan vastahan se minusta sinne ostettiin. No onneksi pakkasesta lisää pullia esille ja kermaa ja hilloa väliin. Onhan sentään laskiainen.

Ke: No jos vihdoin kaupasta sitä hernekeittoa. Ai ei oo Jalostajaa, vaan jotain semioutoa purkkihernaria. Menköön! Ja laskiainen pelastettu. Ja löytyipä sieltä oudosta hernekeittopurkista vielä kuitenkin se "Jalostaja" :)


Teen muuten pullat nykyisin aina tällä Kinuskikissan ohjeella. Ei se nyt hirveesti eroa muistakaan ohjeista, mutta tulee kyllä ihan hirmuisen hyviä pullia:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi jäljen :)