Liebster Award


Olen niin innoissani! Sain kaksi Liebster Award -haastetta! En koskaan saa tällaisia. Ja nyt vieläpä kaksin kappalein. Suuren suuret kiitokset Kaunis harmaa-blogin Juulialle sekä Kangaskarkkia-blogin Nooralle tästä kunniasta :)

Tämän Liebster Award -haasteen tarkoituksena on siis löytää uusia blogeja ja antaa pienille blogeille näkyvyyttä. 

Haasteen säännöt on seuraavat:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

Juulian kysymyksiin vastauksia:

1. Mistä tekemästäsi käsityöstä olet kaikkein ylpein? 
Jouduin hieman kaivelemaan blogia. Tiesin kyllä heti, että ylpeilyn aihe olisi joku ompelemani juttu, koska ompelu on edelleen se kaikista haasteellisin minulle. 
Tämän pallohameen ompelin toissa talvena. Siinä oli kaikenlaista uutta opeteltavaa ja jännitettävää, mutta lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin halusin eikä yksikään sauma jäänyt harmittamaan :)

2. Mikä on paras lahja jonka olet koskaan saanut?
Pidän yleisesti ottaen kaikesta itsetehdystä ja/tai ekologisesta. Sellainen mistä näkee, että lahjan antaja on oikeasti ajatellut minua. En nyt osaa erikseen nimetä mitään tiettyä lahjaa. En yleensä vaadi mitään ihmeitä :)

3. Mistä haaveilet tällä hetkellä? 
Tällä hetkellä haaveiluni kohdistuu vahvasti vauva-arkeen, joka loka-marraskuun vaihteessa jo häämöttää. 

4. Mikä on supervoimasi?
Supervoimani on varmaan aamuvirkeys :D

5. Kahvi, tee vai kaakao?
Kahvi ehdottomasti, mutta nyt raskauden myötä olen kunnioitettavasti vähentänyt :) Nyt uusi rakkauteni on vadelmanlehtitee :) Kaakaosta en ole koskaan tykännyt.

6. Onko sinulla jotain tiettyä bravuuria keittiössä? 
En ole mikään ruuanlaitonystävä ja onneksi valitsin miehen, joka viihtyy minua paremmin keittiössä. Leivonta puolestaan on se minun juttu. Bravuurini on tällaisista oikeista ruuista varmaankin lihamureke uunikasviksilla. Leivonnasta en ehkä osaa nimetä mitään yhtä tiettyä.

7. Millaiset ovat lempivillasukkasi?
Nämä villasukat, jotka olen neulonut kaverille lahjaksi, miellyttää omaa silmääni edelleen kovasti. Itse käytän pääsääntöisesti äitini neulomia pitkävartisia sukkia, joista en osaa päättää lempparia. Päivästä riippuen värit vaihtelee :) Mutta pitkävartiset villikset on aina se minun juttu :)

8. Teetkö käsitöitä mieluummin itselle vai muille? 
Teen mielelläni muille ja usein harmittaakin, että itselle ei tule juurikaan tehtyä. Pyrin kuitenkin tekemään aika-ajoin itsellenikin jotain kivaa.

9. Mitä haluaisit kokea? 
Tällä hetkellä 

10. Kevät, kesä, syksy vai talvi? 
Saanko valita kaikki? Rakastan meidän jokaista vuodenaikaa. Erityisesti niiden alkuja. Jaksan fiilistellä niitä kaikkia innoissani. Ja ennenkuin vuodenaika kerkeää lähestyä loppuaan alan jo kuumeisesti odottaa seuraavaa. Esimerkiksi nyt näin loppukesästä saan aina sellaisia oikein pakahduttavia rakkauden tunteita syksyä kohtaan ja en malta odottaa niitä viileitä aurinkoisia päiviä.

11. Kerro itsestäsi jotain, mitä lukijat eivät vielä tiedä
En varmaan ole täällä montaa kertaa maininnut, että olen ammatiltani toimintaterapeutti ja olen ihan mielettömän tyytyväinen ammatinvalintaani. 

Ja Nooran kysymyksiin vastaukset:

1. Millä kolmella sanalla kuvailisit omaa blogiasi?

2. Ovatko käsityöt sinulle harrastus, työ vai jotain siltä väliltä? Haaveiletko elättäväsi itsesi käsitöillä?
Harrastus. Haaveilen aina siitä, miten ihana olisi elättää itseään pelkästään käsitöillä. Suomessa se tosin on aika haasteellista. Ja en jaksaisi tehdä liukuhihnalla samanlaisia tuotteita montaa :)

3. Kirjoitatko parhaillaan / oletko kirjoittanut muita blogeja?
Meillä on äidin ja siskon kanssa yhteinen Meijän joulu -joulublogi, jota päivitellään vaihtelevalla menestyksellä aina joulua valmistellessa. 

4. Mistä lähteistä keräät tai saat ideoita töihisi, blogit, lehdet, kirjat..?
Nykyisin varmaan saan ideat pääsääntöisesti blogeista. Ompelujuttuihin etsin kaavat käsityölehdistä ja neule- ja virkkausmalleihin netistä. Tottakai lehtiä lueskellessa saa ideoita, mutta suurin osa kuitenkin tulee päivittäin lukemista blogeista.

5. Onko sinulla ollut pidempiä kausia, jolloin käsityöt eivät ole kiinnostaneet ollenkaan?
Entisen työni puolesta minulla oli aika säännöllisesti puolen vuoden taukoja käsitöistä, mutta silläkin aikaa olisi kyllä ollut kiinnostusta ja ideoita. Tottakai välillä tulee aina jaksoja milloin ei jaksa kiinnostaa, mutta en ehkä osaa nimetä nyt mitään tiettyä ajanjaksoa.

6. Olivatko koulun käsityötunnit lempituntejasi vai ennemminkin pakkopullaa?
En kategorioisi kumpaankaan. Kyllähän niillä tunneilla oli ja ne oli kivoja rentoja tunteja. En kuitenkaan mitenkään rakastanut käsityötunteja ja jälkeenpäin olen tajunnut sen, ettei siellä koskaan tehty mitään sellaista mistä olisin ollut kiinnostunut. Ja työtahti oli "minulle-kaikki-nyt-heti"-oppilaalle liian hidas. Joten tunnit juoruiltiin kavereiden kanssa. Kävin koko peruskoulun ajan lisäksi Kansalaisopiston järjestämässä käsityökerhossa. Muttei sekään mitään rakkautta käsitöihin ollut :D Parhaimmat lähtökohdat käsityöharrastukseeni koen saaneeni kotoa.

7. Mitkä ovat lempimateriaalisi ja lempikäsityötekniikkasi?
Tällä hetkellä olen innostunut ompelusta uutena aluevaltauksena ja siinä materiaaleina tykkään käyttää trikoota tai esim. joustocollegea. En kuitenkaan osaa sanoa, pystyykö tällaisen lyhyen kokemuksen perusteella vielä ompelu ohittamaan virkkausta ja neulontaa. Langoista tykkään eniten jostain pehmoisesta alpakasta tai merinosta.

8. Pyritkö pitämään blogissasi yllä jotain tiettyä julkaisutahtia?
Voisin sanoa, että pyrin, mutta en pidä :D

9. Käytkö käsityömessuilla tai muissa käsitöihin liittyvissä tapahtumissa?
Messuille yms. isoihin tapahtumiin ei oikein tule lähdettyä ajomatkojen takia. Mutta mitä täällä asuinpaikkakunnalla on jotain käsityömyyjäisiä/-näyttelyitä, niin tulee niissä aina pyörähdettyä. Enemmän ideoita etsimässä, kuin ostamassa.

10. Mikä on parasta blogin pitämisessä?
Perustin blogin omaksi käsityöpäiväkirjakseni ja se siinä edelleen on parasta. Joskus kun tuntuu ettei mitään ole saanut aikaiseksi, niin on kiva palata blogia selailemaan ja saa vähän paremman mielen :)

11. Kuljetatko käsitöitä mukanasi joutohetkien varalta?
Yleensä minulla ei ole käsityötä "varmuuden varalta" matkassa. Mutta jos tiedän, että joutohetkiä on tulossa, niin silloin otan käsityön aina matkaan.

Olipas kiva vastailla näihin :) Vielä kerran kiitokset haasteesta Juulia ja Noora.

Laitan seuraavat 11 kysymystä eteenpäin:

1. Milloin ja miksi perustit blogin?
2. Mikä bloggaamisessa on mielestäsi haasteellisinta?
3. Jos voisit tehdä työksesi mitä vaan, mitä se olisi?
4. Mistä saat ideasi käsitöihin?
5. Minkä perusteella valitset käsityön, jota alat tekemään?
6. Hamstraatko käsityömateriaaleja, vai ostatko vain tarpeen mukaan?
7. Millainen olisi unelmapäiväsi?
8. Minkä uuden tekniikan haluaisit opetella?
9. Mistä olet saanut käsityöinnostuksesi?
10. Minkä perusteella valitset lukemasi blogit?
11. Mitä vinkkejä antaisit bloggaamiseen?

Haastan seuraavat ihanat blogit:


En tiedä näiden blogien lukijamääristä, koska kaikilla ne ei ole näkyvillä ja lukijoita voi olla monessa eri paikassa. Mutta tuskin se niin tarkkaa on :)
Toivottavasti mahdollisimman moni jaksaa vastailla :)

1 kommentti:

  1. Kiitos haasteesta ja kivoista kysymyksistä. Vastailin niihin blogissani: https://valkoisensavyja.wordpress.com/2015/09/02/liebster-award-tunnustus-24/

    VastaaPoista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)