Kukkavalojen ohje

Sain kyselyjä aikaisemmin blogissa esittelemistäni kukkavaloista (täällä, täällä ja täällä). Halusin jakaa ohjeen ja päätin tehdä ihan oikean postauksen asiasta, jos joku muukin on kiinnostunut.Näiden valojen idean oli joku bongannu joskus 4-5 vuotta sitten Oulun käsityömessuilta, mutta itse en siis ole koskaan nähnyt niitä kuvasta tai livenä... Joten tämä on siis ihan äitin kehittämä malli, josta sitte ollaan yhdessa kantapäänkautta kokeiltu :) 

Oon yrittäny tehdä mahdollisimman yksiselitteiset ja helpot ohjeet :) Kuvaustilanne on lavastettu, ja paperinarun ja metallilangan tilalla on käytetty villalankaa. Kuvissa käyttämäni valot on äitini tekemät.


Eli TARVITSET

 -ohutta paperinarua (mitä ohkasempaa sen helpompi käsitellä)
 -ohutta metallilankaa, joka taipuu hyvin (on olennainen osa, jotta valo heijastuu ja loistaa paremmin)
 -kukkakehikko/kukkaloimi (ite oon käyttäny Novitan Pitsikukkakehikkoa, mutta oon nähny muitakin vastaavia)
 -pieni virkkuukoukku
 -valosarja (me ollaan käytetty aina tuollaisia mitkä toimii paristoilla... Mutta varmasti ihan verkkovirralla toimivatki passaa :) )


1. Aseta kukkakehikkoon tapit niin, että voit muodostaa kaksi erikokoista kukkaa.


2. Kieritä paperinarua kahdeksikoksi uloimpiin tappeihin (jätä narun alku hännäksi takapuolelle odottamaan). 2-3 kierrosta on ihan hyvä.


3. Toista 2-3 kertaiset kahdeksikot vielä seuraaviin kahteen kohtaan. Eli siis muodostuu 6 lehtinen kukka, jossa yhteensä 2-3 kerrosta.4. Jätä pitkä häntä paperinarua odottamaan toiselle puolelle. Voit tarvittaessa solmia päät yhteen, jos tuntuu, että ne lähtee purkaantumaan.

5. Tee vastaavasti metallilangalla sisempiin tappeihin 6 terälehteä. Solmi/pyöritä yhteen metallilangan päät taakse. 6. Virkkaa kukan etupuolelta pitkäksi jättämälläsi paperinarun hännällä kukan keskeltä välit yhteen. Eli sekä paperinaru että metallilanka. 7. Tee jonkunlainen solmu nurjalle puolelle, ettei naru lähde purkaantumaan. Paperinarujen päät voi jättää roikkumaan kukan alta ja vaikka kihartaa kierittämällä sukkapuikon ympärille :) kuvassa ei enää niin kiharalla :)


8. Tee virkkuukoukulla (tai tarvittaessa jollain paksummalla) reikä kukan keskiosaan ja työnnä valo reiästä ulos kukan sisälle.9. Sido metallilangan päillä valo johdosta kiinni kukkaan. Taivuta kukan keskellä olevat metalliset terälehdet ylöspäin.

10. Tee loput kukat samoin jokaiseen valoon :)Toivottavasti ohjeista on apua kiinnostuneille :)
Vastaan mielelläni myös tarkentaviin kysymyksiin ;)

Ja p.s. Ohjetta saa kyllä jakaa :)

2 kommenttia:

  1. Mukavat! Josko jossain välissä ehtisi vain harjoitella kukkakehikon käytön.. Tuli ostettua kehikko Seinäjoen kässämessuilta, enkä oo ehtiny ees kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillisen vähän tulee itelläkää tehtyä kehikolla, vaikka sillä sais paljon kivoja juttuja aikaiseksi

      Poista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)