Afrikankukkapeitto

Aloitin keväällä 2012 virkkaamaan jämälangoista afrikankukkia. Tuolloin nappasin ohjeen jostain SK-lehdestä, kun ekan kerran törmäsin malliin. Nykyäänhän näihin kukkiin löytyy ohjetta mistä vaan ja lähes kaikkihan näitä on johonkin muotoon virkannutkin.


Kukkia on virkattu välillä hitaammalla ja välillä nopeammalla tahdilla. Kukat on pyörineet välillä kaapissa jopa vuoden ilman, että ovat saaneet yhtään uutta seuralaista. Ikuisuusprojekti, jota ei ole tarvinnut tehtailla lainkaan.


Tänä keväänä/alkukesästä päätin alkaa yhdistelemään palat, koska valkoista Nalle-lankaa ei enää saanut mistään. Nalle-langalla olen virkannut kaikkiin palasiin reunat, jotta lopputuloksesta tulisi yhtenäinen. 


Yhdistin lähes kaikki palat jo kertaalleen, kunnes yhdistelyyn käytetty lanka loppui ja saman sävyistä ei löytynyt enää. Värin vaihtuminen oli omiin silmiin liian pistävä, joten tekele odotteli tässä parisen kuukautta purku-uhan alla.


Vihdoin ja viimein sain purettua yhdistelyt ja virkkasin Novitan Wool-langalla palat yhteen. Tämä olikin ainoa kerä, minkä peittoon olen ostanut. Muut langat siis omia, äidin tai siskon jämälankoja. 
Koukkuna oli 3mm ja langat suurinpiirtein sen mukaisia. Osa värikkäiistä langoista on merinovillaa, osa bambua, osa puuvillaa ja osa sekoitetta. 

Lopuksi virkkasin yhden kierroksen pylväitä peiton reunaan.


Kooltaan tästä tuli työmääräänsä nähden sangen pieni. Ens kerralla paksumnasta langasta ja isommalla koukulla ;) palasia työhön kului 99 kpl, mutta olihan niitä virkattuna useampikin. Tosin osa oli virkattu ajatuksissaan viisikulmaisiksi, joten eihän ne sitten peittoon päässeet :D 

Peitolle tuli kokoa vain n. 75x75cm. Mutta riittävästi kokoa lokakuun tulokkaalle :) 

6 kommenttia:

 1. Kauniit värit ja rakkaudella tehty. Onnea urakan valmiiksi saamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onneksi on jo uutta urakkaa työnalla. Ikuisuusprojektit ei saa koskaan päästä loppumaan :D

   Poista
 2. Onpa upea peitto. Ihanat värit ja kiva idea jämälankojen hyödyntämiseen. Oli varmasti iso työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ei tämä todellisuudessa edes ollut niin iso työ kuin äkkiseltään vaikuttaa. Kun useamman vuoden tätä pikkuhiljaa työstänyt, niin tullut vähän huomaamattakin. Kyllä silti välillä tuntui ettei työ etene ollenkaan vaikka kuinka koukkua heiluttelisi :D

   Poista
 3. Tuliko tästä miten painava? Olen itse miettinyt peiton tekoa, mutta epäröin langan suhteen koska en halua kolmen kilon peittoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntuu kokoonsa nähden raskaalle. Nyt kun punnitsin, niin painaa vähän vajaa 500g. Jos isompaa peittoa tekee, niin kannattaa kyllä varmaan kiinnittää loppupainoon huomiota. Tai osa tietysti tykkääkin vähän painavemmista peitoista :)

   Poista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)