Pöllö-lapaset vastasyntyneelle


Lähipiiriimme syntyi kaksi viikkoa sitten pieni poikavauva. Pinterestistä olin napannu söpöjen pöllötumppujen ohjeen talteen jo aikaa sitten ja osui nyt uudestaan silmään.


Käytin lankana Teeteen Helmi-merinovillaa, mitä olin jo valmiiksi hamstrannu. Lanka on ohjeessa käytettyä ohuempaa ja puikotkin otin ohjeesta poiketen 3mm:n paksuiset. Silmukkamäärän päätin kuitenkin pitää ohjeen mukaisena. Lopputulos on mielestäni sopiva vastasyntyneelle. 
Kannattaa käydä kurkkaamassa ohjetta täältä. Nimittäin pöllö-ohjeen lisäksi oli muitakin söpöjä vaihtoehtoja. Ainakin apinat jää vielä To do-listalleni :) 


Nauhan punoin samoista langoista.


Pitkään mietin, miten saisin nätisti narun kiinni lapasiin. Viisas siskoni vihjaisi, että laittaisin napilla kiinni, jotta narun voi helposti irroittaa, jos sitä ei tykkää käyttää. 


Samaan pakettiin tikuttelin vielä juna-sukat, jotka myös samaisesta merinovillasta. Ohjeesta poiketen tein vähän lyhyemmän jalkaterästä, jotta olisi vähän sopivampi.

Saimme tässä pari päivää sitten vielä ihanan kunnian alkaa tämän pienen ihmisen alun kummeiksi, joten pitikin kaivaa heti jämälankapurkista uudet langat esille :) 


6 kommenttia:

 1. Hauskat nuo pöllötumput! Nyt pysyy tuore kummilapsi lämpöisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) toivottavasti pysyy pienet sormet lämpiminä ❤

   Poista
 2. Todella suloiset lapaset! Ja junasukat on kyllä ihan parhaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kaikki niin kovasti kehuu noita junasukkia. En sitten tiiä millaiset on käytössä, mutta toivottavasti ajaa asiansa :)

   Poista
 3. Yli ihanat noi pikkuiset pöllörasat! Innostuin itsekin alkaa moisia kutomaan. :) Minulla tuli vain probleema kärjen kanssa... En oikein vähäisellä kutomistaustallani ymmärrä, miten se pitäisi tehdä. Miten sinä teit päättelyn? Tein kuvion mukaiset kavennukset ja sitten lopuille silmukoille ylivetokavennuksen... Mutta tietenkin se on nyt auki vielä päästä... heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne loput silmukat "silmukoidaan", eli neulalla ommellaan yhteen, niin että lopputulos näyttä silmukoillr eikä ns saumaa jää. Googlesta löytyy paljon kuvallisia ohjeita ja videoitakin. Nyt näin äkkiseltään en osaa mitään hyvää linkkiä heittää, mut kokeile googlata, niin löydät ohjeen :)
   Kiva kun innostuit tekemään :)

   Poista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)