Tiskirättikatastrofi

Olihan se ideana kiva, mutta mitään sen jälkeen se ei ollutkaan...

Tein siis Novitan Bambu-langasta tiskirätin. Halusin sen kaksipuoleisena eli tein onteloneuleena. Tein helppoa ja lopputulokseltaan hauskaa pilkkukuviota.


Toiselta puolelta tällainen....


...toiselta tällainen. 

Kuvio tehdään näin: 1 o, 1 nostetaan nurin (eli niin, että lanka jää työn etupuolelle). Toistetaan tätä. 2.krs:lla neulotaan ne mitä viime krs:lla nostettiin ja nostetaan nurin ne, mitä edellisellä neulottiin. Kaksi kierrosta aina pohjavärillä ja yksi tehostevärillä. Ja tätä simppeliä kuvioo toistetaan ja näin kiva tulee.
TOIMII SIIS RIVIJAON TAKIA PYÖRÖNEULEESSA!

No, jottei ois niin helppoa, niin tein tän tosiaan onteloneuleena. Oli hidasta ku mikä! Niin hidasta! Ei yhtään vaivansa arvoista. En suosittele. Tein tätä "kivaa, nopeaa, pikku välityötä" kauan. KAUAN!

No jotta lopputulos vielä ei onnistuisi, niin tein alkuun (kun en sillon tienny vielä mitä teen) kaksi kierrosta yksiväriseksi ilman kuvioo. Tein sen myös loppuun, jotta ulkonäöllisesti mätsää. No nää yksiväriset kierrokset tuli kuitenkin PALJON löysemmällä neuleena kuin itse kuvio (jossa neule ainakin mulla aika napakkaa). Niinpä reunat kupruilee ja pahasti. Virkkasin reunoihin parikierrosta, ei auta.


No eihän se oo ku tiskirätti, mut silti! Nyt yritän hammasta purren antaa tällä mahdollisuuden ajaa asiansa. Voi ollae että lentää roskiin heti ekana huonona päivänä :D 

2 kommenttia:

  1. Josko se siitä parin pesun jälkeen...?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siinä sitten kävi, ettei tuo rätti käytössäkään oo vielä muokkautunu halutunlaiseksi ja vähän kömpelön tuntoinen tuo tuplaneule on... Mutta en ihan vielä oo poiskaan heittäny :)

      Poista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)