Joulukalenterin luukku 15: Tarjoilulautaset joulupöytään

Facebookin Käsityöblogit-ryhmässä on joulukuun ajan ollut joulukalenteri, johon 24 osallistujaa tekee yhden "luukun". Tänään, 15. päivä, on minun vuoroni.

Ajattelin, että olisi kiva antaa hyödyllinen ja nopeatekoinen vinkki, minkä kerkeisi hyödyntää vielä jouluun. Tässähän on vielä noin viikko tehokasta peliaikaa jälellä :) 

Mutta siis tähän itse asiaan.

Tein meille kotiin pari jalallista tarjoilulautasta, millä saa helposti juhlapöytään ilmettä ja ennenkaikkea tilaa :) 


Tarvitset siis vain lautasen (itelläni tässä asetit, mutta käytöstä riippuen isompikin lautanen voi olla kätevä) sekä jalallisen lasin. 

Ite ostin nämä kaksin kappalein kirpparilta yhteishintaan ehkä noin 3€. Mutta voihan sieltä kaapistakin omat ylimääräisetkin hyödyntää


Liimaa siis lasin pohja/jalka lautasen pohjaan .


Itse tykkäsin näistä näin kirkkainakin ja monta viikkoa ne olikin pöydällä ihan noin.

Alkuperäinen ideani oli maalata ne valkoiseksi, niin päätin kokeilla. Ja sopivasti löysin laatikonpohjalta unohtamani lasimaalit, mitkä saisi uunissa poltettua konepesun kestäviksi (polttoa en kuitenkaan oo vielä kokenu tarpeelliseksi).

Tuputin ja maalasin ja yritin vähän kaikkee, mutta pinnasta ei meinannu kuultavan maalin takia tulla millään nättiä. Mutta kyllähän nuo riittää ainakin itelle :) 


Idean näihin bongasin joskus aikaa sitten Pinterestistä.

Mutta joulukattausta odotellessa kerkee vielä pari juttua tehä pakettiinkin :) 

6 kommenttia:

  1. Nyt täytyy kyllä kokeilla tätä ideaa. On meinaan niin hienot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja noihin saa helposti erilaista näköä, kun vaihtaa esim lasin erimalliseen. Mahdollisuuksia on vaikka mihin :) itekki kyllä ihastuin noihin niin, että pitää varmaan tehä keväällä lisää ja erivärisiäkin :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nää on kyllä kivat ja helpot tehä. Ja hyvää kierrätystä :)

      Poista
  3. Oikein kiva tarjoiluastia, ja tuossa maalatussa versiossa näkyy vielä paremmin tuo lasin kaunis muoto, vaikka toisaalta, varmaankin useampaan kattaukseen sopii tuo maalaamaton versio... Molemmat on kyllä tosi hienoja, tuo valkoinen on mielestäni vielä näyttävämpi, mutta tuohon kirkkaaseen voisi laittaa jotain kattaukseen sopivaa koristusta lasin sisälle - tosi vaikea päättää, että kumpi on hienompi, ja kumpi olisi itselle parempi :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pyörittelin pitkään noita pöydällä ilman maalia... Mutta oon kyllä tyytyväinen, että maalasin :) tai lähinnä tuo meidän pöytä tarvitsi jotain valkoista. Haaveilenkin jo kevääksi jotain kevätvärejä.... Mutta tuo valkoinen kyllä toimii kaiken kanssa :)

      Poista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)