Virkattu siksak-vauvanpeitto jämälangoista


Kun sain pyynnön ryhtyä kummiksi pienelle pojalle, päätin virkata ristiäisiin lahjaksi peiton. Oon ihastellut pitkään toisten tekemiä siksak-peittoja, joten sellaista lähdin suunnittelemaan. Koska piti saada HETI aloittaa, en jäänyt odottelemaan lankakauppaan pääsyä, vaan pengoin jämälankapurkistani houkuttelevimmat värit esille. 

Yritin kuukkeloida ohjeita, joista yksikään ei sitten sopinut minun silmääni kuitenkaan. Niinpä monista eri ohjeista yhdistelemällä löysin oman tapani tehdä.Langat kaikki ovat siis jämälankoja. Vihreä ja raidassa oleva valkoinen on Nallea, violetti Ipanaa, reunan valkoinen Helmi-merinovillaa ja loput raitalangat jotain ikivanhoja satunnaisia vauvalankoja.

Kaikki langat istuisi paremmin nro 3:n koukulle, mutta virkkasin nro 4:n koukulla, jotta peitosta tulisi vähän ilmavampi ja pehmoisempi. Kokoa peitolle tuli n. 60x75

Reunaan virkkasin lopuksi vielä valkoisen pylväsreunuksen antamaan ryhtiä peitolle. Tämä tuottikin suurinta pään vaivaa, koska piti tehdä useampi kokeilu, jotta löysin sopivan määrän ja tiheyden pylväille. Lisäksi ensialkuun valittu Nalle ei riittänytkään kuin puoleen väliin. Mutta onneksi löytyi vielä merinoa sen verran, että sain peiton valmiiksi.

Sopivasti sattui, että nyt helmikuussa on Käsityöblogit-ryhmässä haasteena jämälangat :)

4 kommenttia:

 1. Ihana peitto. Kivasti saa samalla noi jämälangat käytettyä. Mites tuo siksak-kuvio tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Peittoon/kuvioon löytyy netistä paljon ohjeita, joissa lähinnä eroavaisuutena on silmukkamäärät, eli kuinka iso kuviosta tulee. Kuvio muodostuu silmukoita yhteen virkkaamalla ja lisäämällä. Täällä esimerkki kuvaa yhdestä tavasta http://santunmaja.blogspot.fi/2014/11/ohje-helppo-virkattu-siksak-vauvanpeitto.html . Kuvion kokoa/korkeutta saa helposti muokattua lisäämällä tai vähentämällä silmukoita kavennuksen ja lisäyksen väliin. Itse tein muistaakseni niin, että yhdelle "sivulle" tuli aina kymmenen pylvästä.

   Poista
  2. Kiitoksia. Täytyykin kokeilla tätä. On tuo sen verran hieno peitto kyllä.

   Poista
 2. Kiitti ohjeesta, isoäitini aikoinaan teki tällaista virkkausta, tyynyjä, puolihameita jne. Olen itse 65 v, äitini 77 v, eli isoäitiäni ei ole enää. Olisi mahtavaa, jos Hän olisi elossa. Sydämellinen, huumorintajuinen mummoni oli. ❤

  VastaaPoista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)