Babynest ja pinnasängyn reunasuoja

Vuoden alusta asti oon selaillut netistä mitä kivempia käsitöitä tulevalle vauvalle. Joskus keväällä bongasin Pinterestistä babynestin, eli vauvan pesän, joka olisi pakko toteuttaa. Kesä tuli ja meni ja jossain vaiheessa näistä tulikin sellainen käsityöläisten hittituote ja joka blogissa vilissyt kuvia pesistä. Niinpä into omaan babynestiin laantui, kun siitä olikin tullut melkein jo massatuote.

Ajatuksena se kuitenkin tuntui edelleen todella kätevältä ja toimivalta ratkaisulta vauvan alkutaipaleelle. Itse en niin lämmennyt ajatukselle äitiyspakkauslaatikosta, koska a) tarviin laatikon tavaroiden säilyttämiseen ja b) ei kiinnostanut ommella siihen mitään kivaa suojusta. Muutoinhan se olisi hyvä ensisänky.


Ompelin nyt vihdoin ja viimein tässä loppumetreillä babynestin näillä ohjeilla. Tiedän, että nyt on tehty suomalaisiakin ohjeita ompeluun, mutta halusin mennä tällä, mistä alkuperäinen ideani lähti. Kankaana käytin puhkikulutettuja Luhta- pussilakanoita, jotka olivat jo (erityisesti tyynyliinojen osalta) tulleet tiensä päähän. Kiva, kun kangas on jo valmiiksi pehmeäksi käytettyä.


Ohjeesta poiketen laitoin pohjaan pari kerrosta vanulevyä. Reunoihin sitten täytevanua.


Lopputuloksesta tuli kyllä kiva ja toivottavasti pienokainenkin viihtyy tässä. Ajattelin, että tämä on kiva perhepedissäkin ja siirtyy näppärästi olohuoneen puolellekkin unien ajaksi. Ja samalla sainkin nyt Pinterest-haasteen suoritettua, jossa aiheena oli "jotain, mitä olet vältellyt":D

Ompelin aikaisemmin myös pinnasänkyyn reunapehmusteen. Tässäkin samaista pussilakanaa ja sisällä vanulevyä. Suojan pituus ja korkeus määräytyi pitkälti vanulevystä saatujen palasten mukaan. onneksi molempia mittoja tuli riittävästi. En jaksanut isommin tikkailla vanua kiinni, vaan ompelin vain suorat saumat kiinnitysnauhoja laittaessani.


Pinnasänky me saatiin paikallisesta facebook-kirppisryhmästä ilmaiseksi. Hieman maalipinta oli kulunut ja osa ruuveista oli jouduttu vaihtamaan ajan kuluessa. Hiottiin sänky ja tarkoituksena oli kuultomaalilla maalata. No eipä me sitten jaksettu lähteä maalia missään sävyttämään, joten lyötiin vain lakka päälle. Tai oikeastaan minä itse tykästyin tuohon sänkyyn noin, joten pelkkä lakkaus sai riittää.


2 kommenttia:

Jätäthän vierailustasi jäljen :)