Puulaatikot

Uskaltauduin loppukesästä kysäisemään torimyyjältä näitä puisia laatikoita, jotka menee torilta yleensä suoraan roskiin. Ilmaiseksi sain ja myyjä olikin ilahtunut, että jollekkin kelpaa laatikot. Otin laatikkoja neljä, vaikka olisin halunnu roudata niitä kotiin ainakin kymmenen. Toisaalta hyvä, etten ottanu enempää ja kerrankin olin järkevä :)


Monta ajatusta oli miten näitä lähden tuunailemaan. Mutta päädyin lopulta "vanhentamaan" puuta Pinterestistä löytämälläni ohjeella

Ensin liottelin noin pari vuorokautta lasipurkissa teräsvillaa (tässä tapauksessa 1,5 Patapataa, joista pesin pesuaineen pois) etikassa. Maalasin laatikon ensin teellä, johon valitsin ensimmäisen kaapista käteen osuneen. Tässä vaiheessa ei vielä juurikaan mitään muutosta laatikon pinnassa. Teen kuivuttua vedin päälle teräsvilla-etikkaa, eikä ainakaan illan pimeässä eroa taaskaan huomannut. Jätin laatikot yöksi ulos kuivumaan ja olin jo valmistautunut aamulla käsittelemään nämä uudestaan, mutta aamulla laatikot näyttivätkin jo tältä:


Jouduin paikkailemaan etikka-seoksella muutamia kohtia, joihin en vissiin pimeässä ollut huomannut pensselillä sutaista. Hieman haasteellista kyllä saada joka kohtaan väriä, koska "maalatessa" ei selkeää väriäeroa jää.


Mutta puulaatikoista tuli vanhan näköisiä ja pääsevät nyt käyttöön... En vaan tarkalleen tiedä vielä mihin. Ja tekisinkö kuitenkin jotain lisää näihin. Toistaiseksi jääköön nyt ainakin tällaisiksi.

Puuhailu oli myös osa Pinterest-haastetta, jossa nyt aiheena oli "Uusi tekniikka" :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan avartava postaus. Enpä ollut tuollaisesta tekniikasta kuullutkaan. Nyt meni kyllä korvan taakse odottamaan, että pääset itsekin kokeilemaan. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait vinkkiä uuteen tekniikkaan :) Joissain ohjeissa näin jälkeenpäin, että etikkaliuokseen oli suoraan sekoitettu teetä tai kahvia, jolloin tuosta jäisi vielä yksi työvaihe vähemmälle :)

      Poista

Jätäthän vierailustasi jäljen :)